Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra)
1. Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 253 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 15,78 g tłuszczów, w tym:
- 4,37 g tłuszczów nasyconych,
- 6,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,49 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 60,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 6,36 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,11 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,29 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,36 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 220 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 2,49 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 101 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 253 kcal | 256 kcal |
Białko | 26,0 g | 26,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,78 g | 15,94 g |
Tłuszcze nasycone | 4,37 g | 4,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,19 g | 6,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,49 g | 3,53 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 91,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |