Pieczony kurczak (mięso i skóra)
1. Pieczony kurczak (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 223 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (mięso i skóra) ma w 100 g 13,39 g tłuszczów, w tym:
- 3,74 g tłuszczów nasyconych,
- 5,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 7,42 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,92 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,27 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (mięso i skóra) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,26 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 211 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 1,45 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 23,6 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 223 kcal | 190 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,39 g | 11,38 g |
Tłuszcze nasycone | 3,74 g | 3,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,40 g | 4,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,92 g | 2,48 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |