Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra)
1. Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 222 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 10,85 g tłuszczów, w tym:
- 3,05 g tłuszczów nasyconych,
- 4,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,31 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 33,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 11,13 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,32 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,14 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 1,23 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 24,1 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 79 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 222 kcal | 175 kcal |
Białko | 29,0 g | 22,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,85 g | 8,57 g |
Tłuszcze nasycone | 3,05 g | 2,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,26 g | 3,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,31 g | 1,83 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 66,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |