Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 220 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0,05 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 13,07 g tłuszczów, w tym:
- 3,66 g tłuszczów nasyconych,
- 5,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 179 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 7,03 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 0,78 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,61 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 1,71 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,70 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 220 kcal | 187 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0,05 g | 0,04 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,07 g | 11,11 g |
Tłuszcze nasycone | 3,66 g | 3,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,22 g | 4,44 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,85 g | 2,42 g |
Cholesterol | 94,0 mg | 79,9 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,34 mg |