Trwa ładowanie...

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)

1. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 220 kcal.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 24,0 g białka,
  • 0,05 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 13,07 g tłuszczów, w tym:

  • 3,66 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,85 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 179 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,19 mg witaminy B2,
  • 7,03 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,00 mg witaminy B5,
  • 0,34 mg witaminy B6,
  • 23,0 µg witaminy B9,
  • 0,78 µg witaminy B12.

3. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 1,61 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 179 mg fosforu,
  • 204 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 1,71 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,70 µg selenu.

4. Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 220 kcal 187 kcal
Białko 24,0 g 20,4 g
Węglowodany 0,05 g 0,04 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 13,07 g 11,11 g
Tłuszcze nasycone 3,66 g 3,11 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,22 g 4,44 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,85 g 2,42 g
Cholesterol 94,0 mg 79,9 mg
Witamina C 0,40 mg 0,34 mg
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.