Pieczony kurczak (samo ciemne mięso)
1. Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 205 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) ma w 100 g 9,73 g tłuszczów, w tym:
- 2,66 g tłuszczów nasyconych,
- 3,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 93,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 6,55 mg witaminy B3,
- 74,4 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,36 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,32 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,33 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 240 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 93,0 mg sodu, 2,80 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,00 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (samo ciemne mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 205 kcal | 287 kcal |
Białko | 27,4 g | 38,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,73 g | 13,62 g |
Tłuszcze nasycone | 2,66 g | 3,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,56 g | 4,98 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,26 g | 3,16 g |
Cholesterol | 93,0 mg | 130 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |