Pieczony kurczak (samo mięso)
1. Pieczony kurczak (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 167 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (samo mięso) ma w 100 g 6,63 g tłuszczów, w tym:
- 1,81 g tłuszczów nasyconych,
- 2,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 7,88 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,97 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,29 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (samo mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,21 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 192 mg fosforu,
- 229 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 1,52 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 24,6 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 167 kcal | 234 kcal |
Białko | 25,0 g | 35,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,63 g | 9,28 g |
Tłuszcze nasycone | 1,81 g | 2,53 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,50 g | 3,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,51 g | 2,11 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |