Pieczony kurczak (samo mięso ciemne)
1. Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 178 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) ma w 100 g 8,75 g tłuszczów, w tym:
- 2,43 g tłuszczów nasyconych,
- 3,31 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 5,74 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,27 µg witaminy B12.
3. Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,33 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 171 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 2,13 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,60 µg selenu.
4. Pieczony kurczak (samo mięso ciemne) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 178 kcal | 249 kcal |
Białko | 23,3 g | 32,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,75 g | 12,25 g |
Tłuszcze nasycone | 2,43 g | 3,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,31 g | 4,63 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,00 g | 2,80 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |