Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,80 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 8,54 g tłuszczów, w tym:
- 2,65 g tłuszczów nasyconych,
- 2,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 2,41 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,81 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 1,51 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 171 mg fosforu,
- 241 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 437 mg sodu, 4,12 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,9 µg selenu.
4. Pieczony marynowany udziec z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 133 kcal |
Białko | 18,80 g | 15,98 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,54 g | 7,26 g |
Tłuszcze nasycone | 2,65 g | 2,25 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,53 g | 2,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,35 g | 2,00 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 52,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |