Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso)
1. Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w 100 g 6,28 g tłuszczów, w tym:
- 1,93 g tłuszczów nasyconych,
- 2,46 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,63 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 18,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,56 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 7,28 mg witaminy B3,
- 77,3 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,71 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,55 µg witaminy B12.
3. Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,64 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 227 mg fosforu,
- 357 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 47,0 mg sodu, 2,16 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,8 µg selenu.
4. Pieczony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 147 kcal |
Białko | 27,2 g | 23,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,28 g | 5,34 g |
Tłuszcze nasycone | 1,93 g | 1,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,46 g | 2,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,63 g | 0,54 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |