Trwa ładowanie...

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 307 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 23,6 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 10,10 g tłuszczów nasyconych,
  • 11,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,06 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,10 mg witaminy B1,
  • 0,30 mg witaminy B2,
  • 4,75 mg witaminy B3,
  • 48,7 mg witaminy B4,
  • 0,61 mg witaminy B5,
  • 0,45 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 2,05 µg witaminy B12.

3. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 2,15 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 153 mg fosforu,
  • 264 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 5,33 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 24,6 µg selenu.

4. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 307 kcal 261 kcal
Białko 23,5 g 20,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 23,6 g 20,1 g
Tłuszcze nasycone 10,10 g 8,58 g
Tłuszcze jednonienasycone 11,18 g 9,51 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,06 g 0,90 g
Cholesterol 83,0 mg 70,6 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze