Trwa ładowanie...

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

1. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 290 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 21,9 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko 8 chorób. Jakich?"
  • 9,56 g tłuszczów nasyconych,
  • 10,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,00 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,30 mg witaminy B2,
  • 4,90 mg witaminy B3,
  • 48,2 mg witaminy B4,
  • 0,62 mg witaminy B5,
  • 0,51 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 2,11 µg witaminy B12.

3. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 2,13 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 149 mg fosforu,
  • 262 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 5,39 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 22,9 µg selenu.

4. Pieczony stek z antrykotu z kością (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 290 kcal 247 kcal
Białko 23,4 g 19,86 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 21,9 g 18,57 g
Tłuszcze nasycone 9,56 g 8,13 g
Tłuszcze jednonienasycone 10,28 g 8,74 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,00 g 0,85 g
Cholesterol 79,0 mg 67,2 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze