Trwa ładowanie...

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

1. Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 303 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,9 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 23,0 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 10,04 g tłuszczów nasyconych,
  • 11,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,17 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,09 mg witaminy B1,
  • 0,25 mg witaminy B2,
  • 4,85 mg witaminy B3,
  • 49,0 mg witaminy B4,
  • 0,59 mg witaminy B5,
  • 0,46 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 2,20 µg witaminy B12.

3. Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 2,00 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 152 mg fosforu,
  • 281 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 6,09 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 29,5 µg selenu.

4. Pieczony stek z antykotu bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 303 kcal 258 kcal
Białko 23,9 g 20,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 23,0 g 19,53 g
Tłuszcze nasycone 10,04 g 8,54 g
Tłuszcze jednonienasycone 11,04 g 9,38 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,17 g 1,00 g
Cholesterol 82,0 mg 69,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze