Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 191 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,74 g tłuszczów, w tym:
- 2,76 g tłuszczów nasyconych,
- 3,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 3,60 µg witaminy K.
Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 6,34 mg witaminy B3,
- 105 mg witaminy B4,
- 0,71 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 2,64 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 2,12 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 206 mg fosforu,
- 338 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 68,0 mg sodu, 4,94 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 30,1 µg selenu.
4. Pieczony udziec jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 162 kcal |
Białko | 28,3 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,74 g | 6,58 g |
Tłuszcze nasycone | 2,76 g | 2,35 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,39 g | 2,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,51 g | 0,43 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |