Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz)
1. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 167 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 4,46 g tłuszczów, w tym:
- 1,62 g tłuszczów nasyconych,
- 1,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,32 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 8,46 mg witaminy B3,
- 81,0 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,81 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 2,32 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,84 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 279 mg fosforu,
- 401 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 4,30 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 28,4 µg selenu.
4. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 167 kcal | 142 kcal |
Białko | 29,7 g | 25,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,46 g | 3,79 g |
Tłuszcze nasycone | 1,62 g | 1,37 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,88 g | 1,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,32 g | 0,27 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |