Trwa ładowanie...

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 171 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,8 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,83 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 1,66 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,31 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,23 mg witaminy B2,
  • 8,58 mg witaminy B3,
  • 81,6 mg witaminy B4,
  • 0,44 mg witaminy B5,
  • 0,82 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 2,13 µg witaminy B12.

3. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 1,86 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 279 mg fosforu,
  • 408 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 4,32 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 28,7 µg selenu.

4. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 171 kcal 145 kcal
Białko 29,8 g 25,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,83 g 4,11 g
Tłuszcze nasycone 1,66 g 1,41 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,96 g 1,67 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,33 g 0,28 g
Cholesterol 74,0 mg 62,9 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze