Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz)
1. Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 208 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 9,65 g tłuszczów, w tym:
- 3,66 g tłuszczów nasyconych,
- 4,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 4,95 mg witaminy B3,
- 108 mg witaminy B4,
- 0,56 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,57 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 2,29 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 174 mg fosforu,
- 227 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 37,0 mg sodu, 4,70 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,7 µg selenu.
4. Pieczony udziec wołowy (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 208 kcal | 177 kcal |
Białko | 28,3 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,65 g | 8,20 g |
Tłuszcze nasycone | 3,66 g | 3,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,12 g | 3,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,39 g | 0,33 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 71,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |