Pieczony udziec wołowy (samo mięso)
1. Pieczony udziec wołowy (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 169 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec wołowy (samo mięso) ma w 100 g 4,71 g tłuszczów, w tym:
- 1,62 g tłuszczów nasyconych,
- 1,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec wołowy (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,90 µg witaminy K.
Pieczony udziec wołowy (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 5,34 mg witaminy B3,
- 113 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,64 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec wołowy (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,46 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 186 mg fosforu,
- 241 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 38,0 mg sodu, 5,06 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 33,3 µg selenu.
4. Pieczony udziec wołowy (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 169 kcal | 47,9 kcal |
Białko | 29,7 g | 8,43 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,71 g | 1,34 g |
Tłuszcze nasycone | 1,62 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,97 g | 0,56 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,06 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 21,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |