Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 175 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 5,30 g tłuszczów, w tym:
- 1,83 g tłuszczów nasyconych,
- 2,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 5,74 mg witaminy B3,
- 114 mg witaminy B4,
- 0,59 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,76 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 2,61 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 241 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 39,0 mg sodu, 5,16 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 33,7 µg selenu.
4. Pieczony udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 175 kcal | 49,6 kcal |
Białko | 29,9 g | 8,47 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,30 g | 1,50 g |
Tłuszcze nasycone | 1,83 g | 0,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,22 g | 0,63 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,06 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 22,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |