Pieczony udziec z indyka (samo mięso)
1. Pieczony udziec z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 159 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,1 g białka,
- 0,46 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec z indyka (samo mięso) ma w 100 g 6,25 g tłuszczów, w tym:
- 2,02 g tłuszczów nasyconych,
- 2,31 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 116 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony udziec z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 6,90 mg witaminy B3,
- 104 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,63 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 1,59 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 296 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 104 mg sodu, 3,26 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,3 µg selenu.
4. Pieczony udziec z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 159 kcal | 135 kcal |
Białko | 25,1 g | 21,4 g |
Węglowodany | 0,46 g | 0,39 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,25 g | 5,31 g |
Tłuszcze nasycone | 2,02 g | 1,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,31 g | 1,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,92 g | 1,63 g |
Cholesterol | 116 mg | 98,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |