Pieczony udziec z indyka ze skórą
1. Pieczony udziec z indyka ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec z indyka ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 183 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0,41 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec z indyka ze skórą ma w 100 g 9,50 g tłuszczów, w tym:
- 2,96 g tłuszczów nasyconych,
- 3,59 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,95 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 116 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec z indyka ze skórą – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec z indyka ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 14,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony udziec z indyka ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 6,45 mg witaminy B3,
- 96,8 mg witaminy B4,
- 1,13 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,67 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec z indyka ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec z indyka ze skórą ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 1,50 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 273 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 101 mg sodu, 3,00 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 27,3 µg selenu.
4. Pieczony udziec z indyka ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 183 kcal | 156 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0,41 g | 0,35 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,50 g | 8,08 g |
Tłuszcze nasycone | 2,96 g | 2,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,59 g | 3,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,95 g | 2,51 g |
Cholesterol | 116 mg | 98,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |