Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso)
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 190 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w 100 g 8,10 g tłuszczów, w tym:
- 3,30 g tłuszczów nasyconych,
- 3,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,42 mg witaminy B2,
- 5,73 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,19 µg witaminy B12.
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 2,15 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 326 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 4,83 mg cynku,0,16 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,90 µg selenu.
Pieczony udziec z jagnięciny australijskiej (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.