Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra)
1. Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 232 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 14,71 g tłuszczów, w tym:
- 4,11 g tłuszczów nasyconych,
- 6,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,99 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 133 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 3,30 µg witaminy K.
Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 5,79 mg witaminy B3,
- 67,6 mg witaminy B4,
- 1,23 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,44 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,08 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 216 mg fosforu,
- 253 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 102 mg sodu, 1,73 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 25,3 µg selenu.
4. Pieczony udziec z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 137 g (1 udziec, ze skórą) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 232 kcal | 318 kcal |
Białko | 23,3 g | 31,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,71 g | 20,2 g |
Tłuszcze nasycone | 4,11 g | 5,63 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,26 g | 8,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,99 g | 4,10 g |
Cholesterol | 133 mg | 182 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |