Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso)
1. Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 179 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) ma w 100 g 8,15 g tłuszczów, w tym:
- 2,31 g tłuszczów nasyconych,
- 3,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 133 mg cholesterolu.
2. Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 6,21 mg witaminy B3,
- 71,8 mg witaminy B4,
- 1,30 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
3. Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 269 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 106 mg sodu, 1,92 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,1 µg selenu.
4. Pieczony udziec z kurczaka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 116 g (1 udziec, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 179 kcal | 208 kcal |
Białko | 24,8 g | 28,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,15 g | 9,45 g |
Tłuszcze nasycone | 2,31 g | 2,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,36 g | 3,90 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,70 g | 1,97 g |
Cholesterol | 133 mg | 154 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |