Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 219 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 12,04 g tłuszczów, w tym:
- 5,22 g tłuszczów nasyconych,
- 4,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 106 mg cholesterolu.
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,2,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,51 mg witaminy B2,
- 6,65 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,77 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,25 µg witaminy B12.
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 2,01 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 191 mg fosforu,
- 279 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 3,53 mg cynku,0,12 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 6,30 µg selenu.
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 219 kcal | 186 kcal |
| Białko | 27,5 g | 23,4 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 12,04 g | 10,23 g |
| Tłuszcze nasycone | 5,22 g | 4,44 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 4,67 g | 3,97 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,76 g | 0,65 g |
| Cholesterol | 106 mg | 90,1 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 0 µg | 0 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,51 mg | 0,44 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,65 mg | 5,65 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,77 mg | 0,65 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,43 mg | 0,37 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 0 µg | 0 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,25 µg | 1,91 µg |
| Witamina A | 6,00 i.u. | 5,10 i.u. |
| Witamina A | 2,00 µg RAE | 1,70 µg RAE |
| Retinol | 2,00 µg | 1,70 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,24 mg | 0,20 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 3,00 mg | 2,55 mg |
| Żelazo | 2,01 mg | 1,71 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 19,55 mg |
| Fosfor | 191 mg | 162 mg |
| Potas | 279 mg | 237 mg |
| Sód | 69,0 mg | 58,7 mg |
| Cynk | 3,53 mg | 3,00 mg |
| Miedź | 0,12 mg | 0,10 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,00 mg |
| Selen | 6,30 µg | 5,36 µg |
| Woda | 60,9 g | 51,8 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.