Trwa ładowanie...

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)
Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) (Flickr)

1. Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 219 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 12,04 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 5,22 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 106 mg cholesterolu.

2. Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,51 mg witaminy B2,
  • 6,65 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,77 mg witaminy B5,
  • 0,43 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 2,25 µg witaminy B12.

3. Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:

  • 3,00 mg wapnia,
  • 2,01 mg żelaza,
  • 23,0 mg magnezu,
  • 191 mg fosforu,
  • 279 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 3,53 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 6,30 µg selenu.

4. Pieczony udziec zrazowy dolny z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 219 kcal 186 kcal
Białko 27,5 g 23,4 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 12,04 g 10,23 g
Tłuszcze nasycone 5,22 g 4,44 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,67 g 3,97 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,76 g 0,65 g
Cholesterol 106 mg 90,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze