Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku
1. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 134 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,59 g białka,
- 1,79 g węglowodanów,
- 0,43 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku ma w 100 g 7,65 g tłuszczów, w tym:
- 2,48 g tłuszczów nasyconych,
- 2,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 39,0 mg cholesterolu.
2. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – jakie ma witaminy?
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 6,54 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,32 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 121 mg fosforu,
- 324 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 883 mg sodu, 0,65 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 11,70 µg selenu.
4. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 56 g (1 porcja, 60 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 134 kcal | 75,0 kcal |
Białko | 14,59 g | 8,17 g |
Węglowodany | 1,79 g | 1,00 g |
Cukier | 0,43 g | 0,24 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,65 g | 4,28 g |
Tłuszcze nasycone | 2,48 g | 1,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,82 g | 1,58 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,46 g | 0,82 g |
Cholesterol | 39,0 mg | 21,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |