Pierś z kurczaka smażona bez skóry
1. Pierś z kurczaka smażona bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pierś z kurczaka smażona bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 187 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 33,4 g białka,
- 0,51 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pierś z kurczaka smażona bez skóry ma w 100 g 4,71 g tłuszczów, w tym:
- 1,29 g tłuszczów nasyconych,
- 1,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pierś z kurczaka smażona bez skóry – jakie ma witaminy?
Pierś z kurczaka smażona bez skóry to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Pierś z kurczaka smażona bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 14,78 mg witaminy B3,
- 95,9 mg witaminy B4,
- 1,04 mg witaminy B5,
- 0,64 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,37 µg witaminy B12.
3. Pierś z kurczaka smażona bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pierś z kurczaka smażona bez skóry ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,14 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 246 mg fosforu,
- 276 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 79,0 mg sodu, 1,08 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,2 µg selenu.
4. Pierś z kurczaka smażona bez skóry - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 52 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 187 kcal | 97,2 kcal |
Białko | 33,4 g | 17,39 g |
Węglowodany | 0,51 g | 0,27 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,71 g | 2,45 g |
Tłuszcze nasycone | 1,29 g | 0,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,72 g | 0,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,07 g | 0,56 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 47,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |