Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra)
1. Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 260 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 8,99 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,30 g błonnika.
Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) ma w 100 g 13,20 g tłuszczów, w tym:
- 3,52 g tłuszczów nasyconych,
- 5,46 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 1,06 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 10,52 mg witaminy B3,
- 64,8 mg witaminy B4,
- 0,82 mg witaminy B5,
- 0,43 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,25 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 201 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 275 mg sodu, 0,95 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 28,0 µg selenu.
4. Pierś z kurczaka smażona w cieście (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 84 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 260 kcal | 218 kcal |
Białko | 24,8 g | 20,9 g |
Węglowodany | 8,99 g | 7,55 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,30 g | 0,25 g |
Tłuszcz | 13,20 g | 11,09 g |
Tłuszcze nasycone | 3,52 g | 2,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,46 g | 4,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,08 g | 2,59 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 71,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |