Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra)
1. Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 222 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 31,8 g białka,
- 1,64 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 8,87 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 3,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 13,74 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,58 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,19 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 233 mg fosforu,
- 259 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 1,10 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 23,9 µg selenu.
4. Pierś z kurczaka smażona w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 59 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 222 kcal | 131 kcal |
Białko | 31,8 g | 18,79 g |
Węglowodany | 1,64 g | 0,97 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,06 g |
Tłuszcz | 8,87 g | 5,23 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 1,45 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,50 g | 2,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,96 g | 1,16 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 52,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |