Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,99 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,55 g tłuszczów, w tym:
- 0,11 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0,55 mg witaminy E, 23,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 4,12 mg witaminy B3,
- 79,6 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 2,13 µg witaminy B12.
3. Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,21 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 261 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,7 µg selenu.
4. Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 150 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 90,0 kcal | 135 kcal |
Białko | 19,99 g | 30,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,55 g | 0,83 g |
Tłuszcze nasycone | 0,11 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,31 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 99,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |