Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 147 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 4,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,87 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 3,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,50 µg witaminy B12.
3. Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 512 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 0,53 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 51,5 µg selenu.
4. Płytecznik poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 150 g (1/2 fileta) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 147 kcal | 221 kcal |
Białko | 24,5 g | 36,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,69 g | 7,04 g |
Tłuszcze nasycone | 0,87 g | 1,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 2,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,25 g | 1,87 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 96,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |