Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli
1. Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,49 g białka,
- 27,0 g węglowodanów,
- 0,49 g cukrów,
- 3,90 g błonnika.
Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli ma w 100 g 0,14 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli to produkt zawierający 12,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,34 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,30 µg witaminy K.
Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,55 mg witaminy B3,
- 16,20 mg witaminy B4,
- 0,31 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,52 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 49,0 mg fosforu,
- 670 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 244 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Pochrzyn gotowany lub pieczony z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 136 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 155 kcal |
Białko | 1,49 g | 2,03 g |
Węglowodany | 27,0 g | 36,7 g |
Cukier | 0,49 g | 0,67 g |
Błonnik | 3,90 g | 5,30 g |
Tłuszcz | 0,14 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,06 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 12,10 mg | 16,46 mg |