Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu
1. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 4,50 g tłuszczów, w tym:
- 1,32 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 442 mg cholesterolu.
2. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 12,50 mg witaminy C, 1,753 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 1,05 mg witaminy B2,
- 6,63 mg witaminy B3,
- 178 mg witaminy B4,
- 3,27 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 257 µg witaminy B9,
- 9,44 µg witaminy B12.
3. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 7,04 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 289 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 4,23 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 59,6 µg selenu.
4. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 228 kcal |
Białko | 27,2 g | 39,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,50 g | 6,53 g |
Tłuszcze nasycone | 1,32 g | 1,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 1,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,81 g | 1,18 g |
Cholesterol | 442 mg | 641 mg |
Witamina C | 12,50 mg | 18,13 mg |