Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu
1. Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 6,61 g tłuszczów, w tym:
- 1,73 g tłuszczów nasyconych,
- 1,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 521 mg cholesterolu.
2. Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,619 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 1,54 mg witaminy B2,
- 8,65 mg witaminy B3,
- 156 mg witaminy B4,
- 2,33 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 303 µg witaminy B9,
- 15,89 µg witaminy B12.
3. Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 3,39 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 249 mg fosforu,
- 177 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 117 mg sodu, 4,29 mg cynku, 0,69 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 71,1 µg selenu.
4. Podroby z indyka gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 95 g (1 podroby) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 164 kcal |
Białko | 26,4 g | 25,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,61 g | 6,28 g |
Tłuszcze nasycone | 1,73 g | 1,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,04 g | 0,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,54 g | 1,46 g |
Cholesterol | 521 mg | 495 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |