Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu
1. Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,4 g białka,
- 0,76 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 5,40 g tłuszczów, w tym:
- 1,77 g tłuszczów nasyconych,
- 1,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 434 mg cholesterolu.
2. Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 9,00 mg witaminy C, 3,984 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 1,06 mg witaminy B2,
- 4,12 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,30 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 414 µg witaminy B9,
- 1,14 µg witaminy B12.
3. Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 6,80 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 235 mg fosforu,
- 153 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 4,67 mg cynku, 0,29 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 95,0 µg selenu.
4. Podroby z koguta gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 238 kcal |
Białko | 26,4 g | 38,3 g |
Węglowodany | 0,76 g | 1,10 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,40 g | 7,83 g |
Tłuszcze nasycone | 1,77 g | 2,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,37 g | 1,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,13 g | 1,64 g |
Cholesterol | 434 mg | 629 mg |
Witamina C | 9,00 mg | 13,05 mg |