Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 165 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0,86 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 5,22 g tłuszczów, w tym:
- 1,64 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 357 mg cholesterolu.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 6,50 mg witaminy C,2,443 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,81 mg witaminy B2,
- 4,03 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,51 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 303 µg witaminy B9,
- 8,45 µg witaminy B12.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 6,09 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 213 mg fosforu,
- 160 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 4,63 mg cynku,0,24 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 100 µg selenu.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 165 kcal | 239 kcal |
| Białko | 26,8 g | 38,8 g |
| Węglowodany | 0,86 g | 1,25 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 5,22 g | 7,57 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,64 g | 2,38 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 1,93 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,22 g | 1,77 g |
| Cholesterol | 357 mg | 518 mg |
| Witamina C | 6,50 mg | 9,43 mg |
| Równoważnik folianów | 303 µg | 439 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,07 mg | 0,11 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,81 mg | 1,17 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 4,03 mg | 5,85 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 2,51 mg | 3,64 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,30 mg | 0,44 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 303 µg | 439 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 8,45 µg | 12,25 µg |
| Witamina A | 8,136 i.u. | 11,797 i.u. |
| Witamina A | 2,443 µg RAE | 3,542 µg RAE |
| Retinol | 2,443 µg | 3,542 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 12,00 mg | 17,40 mg |
| Żelazo | 6,09 mg | 8,83 mg |
| Magnez | 20,0 mg | 29,0 mg |
| Fosfor | 213 mg | 309 mg |
| Potas | 160 mg | 232 mg |
| Sód | 60,0 mg | 87,0 mg |
| Cynk | 4,63 mg | 6,71 mg |
| Miedź | 0,24 mg | 0,34 mg |
| Mangan | 0,15 mg | 0,21 mg |
| Selen | 100 µg | 145 µg |
| Woda | 66,3 g | 96,2 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.