Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu
1. Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 165 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0,86 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 5,22 g tłuszczów, w tym:
- 1,64 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 357 mg cholesterolu.
2. Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 6,50 mg witaminy C, 2,443 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,81 mg witaminy B2,
- 4,03 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,51 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 303 µg witaminy B9,
- 8,45 µg witaminy B12.
3. Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 6,09 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 213 mg fosforu,
- 160 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 4,63 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 100 µg selenu.
4. Podroby z kurczaka gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 165 kcal | 239 kcal |
Białko | 26,8 g | 38,8 g |
Węglowodany | 0,86 g | 1,25 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,22 g | 7,57 g |
Tłuszcze nasycone | 1,64 g | 2,38 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 1,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,22 g | 1,77 g |
Cholesterol | 357 mg | 518 mg |
Witamina C | 6,50 mg | 9,43 mg |