Podsmażana cebula
1. Podsmażana cebula – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podsmażana cebula w 100 gramach posiada wartość energetyczną 132 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,95 g białka,
- 7,86 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Podsmażana cebula ma w 100 g 10,80 g tłuszczów, w tym:
- 1,48 g tłuszczów nasyconych,
- 2,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Podsmażana cebula – jakie ma witaminy?
Podsmażana cebula to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,68 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 21,6 µg witaminy K.
Podsmażana cebula zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,04 mg witaminy B3,
- 6,50 mg witaminy B4,
- 0,17 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Podsmażana cebula – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podsmażana cebula ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 0,27 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 12,00 mg sodu, 0,21 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Podsmażana cebula - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 87 g (1 szklanka, pokrojona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 132 kcal | 115 kcal |
Białko | 0,95 g | 0,83 g |
Węglowodany | 7,86 g | 6,84 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,70 g | 1,48 g |
Tłuszcz | 10,80 g | 9,40 g |
Tłuszcze nasycone | 1,48 g | 1,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,19 g | 1,90 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,47 g | 4,76 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 1,57 mg |