Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie
1. Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 176 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie ma w 100 g 6,81 g tłuszczów, w tym:
- 1,59 g tłuszczów nasyconych,
- 2,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 160 mg cholesterolu.
2. Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie – jakie ma witaminy?
Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 5,96 mg witaminy B3,
- 86,1 mg witaminy B4,
- 1,33 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,49 µg witaminy B12.
3. Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 257 mg fosforu,
- 301 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 417 mg sodu, 2,96 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 38,2 µg selenu.
4. Podudzie z kurczaka (samo mięso) pieczone na rożnie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 53 g (1 podudzie) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 176 kcal | 93,3 kcal |
Białko | 28,7 g | 15,23 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,81 g | 3,61 g |
Tłuszcze nasycone | 1,59 g | 0,85 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,86 g | 1,51 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,04 g | 0,55 g |
Cholesterol | 160 mg | 84,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |