Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra)
1. Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 245 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,0 g białka,
- 1,63 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 13,72 g tłuszczów, w tym:
- 3,66 g tłuszczów nasyconych,
- 5,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 25,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 6,04 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,22 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,32 µg witaminy B12.
3. Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,34 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 176 mg fosforu,
- 229 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 89,0 mg sodu, 2,89 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 18,40 µg selenu.
4. Podudzie z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 29 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 245 kcal | 71,1 kcal |
Białko | 27,0 g | 7,82 g |
Węglowodany | 1,63 g | 0,47 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,03 g |
Tłuszcz | 13,72 g | 3,98 g |
Tłuszcze nasycone | 3,66 g | 1,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,42 g | 1,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,23 g | 0,94 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 26,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |