Trwa ładowanie...

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni
Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni (Flickr)

1. Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 229 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni ma w 100 g 13,60 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 4,89 g tłuszczów nasyconych,
  • 5,93 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,20 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.

2. Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni – jakie ma witaminy?

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,55 mg witaminy B1,
  • 0,23 mg witaminy B2,
  • 8,40 mg witaminy B3,
  • 73,0 mg witaminy B4,
  • 0,79 mg witaminy B5,
  • 0,36 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 0,61 µg witaminy B12.

3. Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni ma w sobie:

  • 9,00 mg wapnia,
  • 0,62 mg żelaza,
  • 25,0 mg magnezu,
  • 222 mg fosforu,
  • 366 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 1,60 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0 mg manganu i 47,8 µg selenu.

4. Polędwica wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) opiekana na patelni - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 229 kcal 195 kcal
Białko 26,7 g 22,7 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 13,60 g 11,56 g
Tłuszcze nasycone 4,89 g 4,16 g
Tłuszcze jednonienasycone 5,93 g 5,04 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,20 g 1,87 g
Cholesterol 75,0 mg 63,8 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze