Trwa ładowanie...

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 313 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 28,8 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 21,1 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 8,18 g tłuszczów nasyconych,
  • 8,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,71 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 98,0 mg cholesterolu.

2. Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,54 mg witaminy E, 14,00 i.u. witaminy D oraz 1,90 µg witaminy K.

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,12 mg witaminy B1,
  • 0,29 mg witaminy B2,
  • 3,83 mg witaminy B3,
  • 110 mg witaminy B4,
  • 0,39 mg witaminy B5,
  • 0,44 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 3,34 µg witaminy B12.

3. Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 12,00 mg wapnia,
  • 3,42 mg żelaza,
  • 28,0 mg magnezu,
  • 235 mg fosforu,
  • 406 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 5,55 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,8 µg selenu.

4. Polędwica wołowa smażona na patelni (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 313 kcal 266 kcal
Białko 28,8 g 24,5 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 21,1 g 17,90 g
Tłuszcze nasycone 8,18 g 6,95 g
Tłuszcze jednonienasycone 8,86 g 7,53 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,71 g 1,45 g
Cholesterol 98,0 mg 83,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze