Polewa do ciasta w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Polewa do ciasta w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 577 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,90 g białka,
- 52,5 g węglowodanów,
- 52,5 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Polewa do ciasta w proszku ma w 100 g 39,9 g tłuszczów, w tym:
- 36,7 g tłuszczów nasyconych,
- 0,60 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Polewa do ciasta w proszku – jakie ma witaminy?
Polewa do ciasta w proszku to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 1,52 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 9,90 µg witaminy K.
Polewa do ciasta w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0,10 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Polewa do ciasta w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Polewa do ciasta w proszku ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,03 mg żelaza,
- 7,00 mg magnezu,
- 74,0 mg fosforu,
- 166 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 122 mg sodu, 0,08 mg cynku,0,12 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 0,60 µg selenu.
Polewa do ciasta w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.