Półsłodka czekolada
1. Półsłodka czekolada – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Półsłodka czekolada w 100 gramach posiada wartość energetyczną 480 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,20 g białka,
- 63,9 g węglowodanów,
- 54,5 g cukrów,
- 5,90 g błonnika.
Półsłodka czekolada ma w 100 g 30,0 g tłuszczów, w tym:
- 17,75 g tłuszczów nasyconych,
- 9,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,97 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Półsłodka czekolada – jakie ma witaminy?
Półsłodka czekolada to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,60 µg witaminy K.
Półsłodka czekolada zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,43 mg witaminy B3,
- 22,0 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Półsłodka czekolada – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Półsłodka czekolada ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 3,13 mg żelaza,
- 115 mg magnezu,
- 132 mg fosforu,
- 365 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 11,00 mg sodu, 1,62 mg cynku, 0,70 mg miedzi, 0,80 mg manganu i 4,20 µg selenu.
4. Półsłodka czekolada - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 15 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 480 kcal | 69,6 kcal |
Białko | 4,20 g | 0,61 g |
Węglowodany | 63,9 g | 9,27 g |
Cukier | 54,5 g | 7,90 g |
Błonnik | 5,90 g | 0,86 g |
Tłuszcz | 30,0 g | 4,35 g |
Tłuszcze nasycone | 17,75 g | 2,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,97 g | 1,45 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,97 g | 0,14 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |