Pomidory gotowane z dodatkiem soli
1. Pomidory gotowane z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pomidory gotowane z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 18,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,95 g białka,
- 4,01 g węglowodanów,
- 2,49 g cukrów,
- 0,70 g błonnika.
Pomidory gotowane z dodatkiem soli ma w 100 g 0,11 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pomidory gotowane z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Pomidory gotowane z dodatkiem soli to produkt zawierający 22,8 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0,56 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Pomidory gotowane z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,53 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pomidory gotowane z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pomidory gotowane z dodatkiem soli ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,68 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 28,0 mg fosforu,
- 218 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 247 mg sodu, 0,14 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Pomidory gotowane z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 240 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 18,00 kcal | 43,2 kcal |
Białko | 0,95 g | 2,28 g |
Węglowodany | 4,01 g | 9,62 g |
Cukier | 2,49 g | 5,98 g |
Błonnik | 0,70 g | 1,68 g |
Tłuszcz | 0,11 g | 0,26 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,11 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 22,8 mg | 54,7 mg |