Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego
1. Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 557 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,50 g białka,
- 55,2 g węglowodanów,
- 0,55 g cukrów,
- 10,00 g błonnika.
Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego ma w 100 g 34,0 g tłuszczów, w tym:
- 7,22 g tłuszczów nasyconych,
- 21,1 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego – jakie ma witaminy?
Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 2,62 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 1,43 mg witaminy B3,
- 13,90 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,28 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,85 mg żelaza,
- 94,0 mg magnezu,
- 251 mg fosforu,
- 240 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 764 mg sodu, 2,16 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,77 mg manganu i 4,10 µg selenu.
4. Popcorn o smaku masła do przygotowania w mikrofalówce, z dodatkiem oleju częściowo utwardzonego - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 8 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 557 kcal | 44,0 kcal |
Białko | 7,50 g | 0,59 g |
Węglowodany | 55,2 g | 4,36 g |
Cukier | 0,55 g | 0,04 g |
Błonnik | 10,00 g | 0,79 g |
Tłuszcz | 34,0 g | 2,69 g |
Tłuszcze nasycone | 7,22 g | 0,57 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 21,1 g | 1,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,39 g | 0,19 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,01 mg |