Prażone lekko solone migdały
1. Prażone lekko solone migdały – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Prażone lekko solone migdały w 100 gramach posiada wartość energetyczną 607 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,2 g białka,
- 17,68 g węglowodanów,
- 4,55 g cukrów,
- 10,50 g błonnika.
Prażone lekko solone migdały ma w 100 g 55,2 g tłuszczów, w tym:
- 4,21 g tłuszczów nasyconych,
- 34,8 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 13,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Prażone lekko solone migdały – jakie ma witaminy?
Prażone lekko solone migdały to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 26,0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Prażone lekko solone migdały zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,78 mg witaminy B2,
- 3,67 mg witaminy B3,
- 52,1 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Prażone lekko solone migdały – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Prażone lekko solone migdały ma w sobie:
- 291 mg wapnia,
- 3,68 mg żelaza,
- 274 mg magnezu,
- 466 mg fosforu,
- 699 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 143 mg sodu, 3,07 mg cynku, 0,96 mg miedzi, 2,46 mg manganu i 4,10 µg selenu.
4. Prażone lekko solone migdały - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 157 g (1 szklanka, całę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 607 kcal | 953 kcal |
Białko | 21,2 g | 33,3 g |
Węglowodany | 17,68 g | 27,8 g |
Cukier | 4,55 g | 7,14 g |
Błonnik | 10,50 g | 16,49 g |
Tłuszcz | 55,2 g | 86,6 g |
Tłuszcze nasycone | 4,21 g | 6,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 34,8 g | 54,6 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 13,52 g | 21,2 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |