Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 97,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,10 g białka,
- 46,9 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,20 g błonnika.
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu ma w sobie:
- 4,332 mg wapnia,
- 8,17 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 6,869 mg fosforu,
- 10,100 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 0,72 mg cynku,0,02 mg miedzi, 0,42 mg manganu i 0,20 µg selenu.
Proszek do pieczenia o niskiej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.