Przegrzebki gotowane na parze
1. Przegrzebki gotowane na parze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Przegrzebki gotowane na parze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 111 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 5,41 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Przegrzebki gotowane na parze ma w 100 g 0,84 g tłuszczów, w tym:
- 0,22 g tłuszczów nasyconych,
- 0,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 41,0 mg cholesterolu.
2. Przegrzebki gotowane na parze – jakie ma witaminy?
Przegrzebki gotowane na parze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Przegrzebki gotowane na parze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 1,08 mg witaminy B3,
- 111 mg witaminy B4,
- 0,37 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 2,15 µg witaminy B12.
3. Przegrzebki gotowane na parze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Przegrzebki gotowane na parze ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 0,58 mg żelaza,
- 37,0 mg magnezu,
- 426 mg fosforu,
- 314 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 667 mg sodu, 1,55 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 21,7 µg selenu.
4. Przegrzebki gotowane na parze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 111 kcal | 94,4 kcal |
Białko | 20,5 g | 17,46 g |
Węglowodany | 5,41 g | 4,60 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,84 g | 0,71 g |
Tłuszcze nasycone | 0,22 g | 0,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,08 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,22 g | 0,19 g |
Cholesterol | 41,0 mg | 34,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |