Przegrzebki smażone w panierce
1. Przegrzebki smażone w panierce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Przegrzebki smażone w panierce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 216 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,07 g białka,
- 10,13 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Przegrzebki smażone w panierce ma w 100 g 10,94 g tłuszczów, w tym:
- 2,67 g tłuszczów nasyconych,
- 4,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.
2. Przegrzebki smażone w panierce – jakie ma witaminy?
Przegrzebki smażone w panierce to produkt zawierający 2,30 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Przegrzebki smażone w panierce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 1,51 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 37,0 µg witaminy B9,
- 1,32 µg witaminy B12.
3. Przegrzebki smażone w panierce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Przegrzebki smażone w panierce ma w sobie:
- 42,0 mg wapnia,
- 0,82 mg żelaza,
- 59,0 mg magnezu,
- 236 mg fosforu,
- 333 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 464 mg sodu, 1,06 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 26,9 µg selenu.
4. Przegrzebki smażone w panierce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 31 g (2 duże) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 216 kcal | 67,0 kcal |
Białko | 18,07 g | 5,60 g |
Węglowodany | 10,13 g | 3,14 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,94 g | 3,39 g |
Tłuszcze nasycone | 2,67 g | 0,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,50 g | 1,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,86 g | 0,89 g |
Cholesterol | 54,0 mg | 16,74 mg |
Witamina C | 2,30 mg | 0,71 mg |