Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana)
1. Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 323 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,9 g białka,
- 4,50 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) ma w 100 g 24,1 g tłuszczów, w tym:
- 15,49 g tłuszczów nasyconych,
- 6,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – jakie ma witaminy?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 237 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,50 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
3. Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) ma w sobie:
- 723 mg wapnia,
- 0,60 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 526 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,552 mg sodu, 3,55 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 16,10 µg selenu.
4. Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 323 kcal | 91,6 kcal |
Białko | 21,9 g | 6,21 g |
Węglowodany | 4,50 g | 1,28 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 24,1 g | 6,84 g |
Tłuszcze nasycone | 15,49 g | 4,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,80 g | 1,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,60 g | 0,17 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 23,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |