Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana)
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 323 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,9 g białka,
- 4,50 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) ma w 100 g 24,1 g tłuszczów, w tym:
- 15,49 g tłuszczów nasyconych,
- 6,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – jakie ma witaminy?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,237 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,50 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) ma w sobie:
- 723 mg wapnia,
- 0,60 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 526 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,552 mg sodu, 3,55 mg cynku,0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 16,10 µg selenu.
Przekąska serowa z sera szwajcarskiego (pasteryzowana) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 28 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 323 kcal | 91,6 kcal |
| Białko | 21,9 g | 6,21 g |
| Węglowodany | 4,50 g | 1,28 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 24,1 g | 6,84 g |
| Tłuszcze nasycone | 15,49 g | 4,39 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 6,80 g | 1,93 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,60 g | 0,17 g |
| Cholesterol | 82,0 mg | 23,2 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 6,00 µg | 1,70 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,01 mg | 0,00 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,40 mg | 0,11 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,10 mg | 0,03 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,50 mg | 0,14 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,04 mg | 0,01 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 6,00 µg | 1,70 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,30 µg | 0,65 µg |
| Witamina A | 856 i.u. | 243 i.u. |
| Witamina A | 237 µg RAE | 67,2 µg RAE |
| Retinol | 233 µg | 66,1 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 723 mg | 205 mg |
| Żelazo | 0,60 mg | 0,17 mg |
| Magnez | 28,0 mg | 7,94 mg |
| Fosfor | 526 mg | 149 mg |
| Potas | 284 mg | 80,5 mg |
| Sód | 1,552 mg | 440 mg |
| Cynk | 3,55 mg | 1,01 mg |
| Miedź | 0,03 mg | 0,01 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,00 mg |
| Selen | 16,10 µg | 4,56 µg |
| Woda | 43,7 g | 12,38 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.