Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 190 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 8,47 g tłuszczów, w tym:
- 1,47 g tłuszczów nasyconych,
- 4,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 19,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,43 mg witaminy B1,
- 0,42 mg witaminy B2,
- 5,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,24 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 7,49 µg witaminy B12.
3. Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 55,0 mg wapnia,
- 1,92 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 314 mg fosforu,
- 463 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 0,85 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 1,09 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Pstrąg poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 62 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 190 kcal | 118 kcal |
Białko | 26,6 g | 16,51 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,47 g | 5,25 g |
Tłuszcze nasycone | 1,47 g | 0,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,17 g | 2,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,92 g | 1,19 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 45,9 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,31 mg |